Ansökning

Så roligt att du vill söka till Segragymnasiet! Nu är det bara själva ansökan kvar och det sköter du antingen hemifrån eller tillsammans med din SYV på skolan, det är lite olika från skola till skola. Om du behöver hjälp eller har några frågor kan du alltid maila syv@segrag.se så hjälper vi dig.

Annars är det bara att antingen läsa mer på SKÅNEGY eller gå direkt till ansökningen. Du som bor utanför Skåne och Blekinge kan kontakta din SYV för att få reda på hur du söker i just din kommun. Ta med ansökningskoderna som du hittar längre ner när du pratar med din SYV.

Du som inte är ifrån Skåne och västra Blekinge och har sökt till Segragymnasiet får ditt ansökningsbesked lite senare än övriga. Du kommer att få ett brev med preliminärt antagningsbesked alternativt inloggningsuppgifter till din hemadress. Har du fler frågor så kan du kontakta gymnasieantagningen@helsingborg.se.

Lycka till med din ansökan och så ses vi till hösten!

Ansökningskoder

NBLAN-SGY-F Naturbruksprogrammet inriktning Lantbruk (välj sedan profil Entreprenad eller Lantbruksdjur)

NBHAT-SGY-F Naturbruksprogrammet inriktning Hästhållning (välj sedan profil Ridning eller NIU)

NBDJR-SGY-F Naturbruksprogrammet inriktning Djurvård (välj sedan profil Djursjukvård eller Hund)

Ansökning till NIU

Tävlingsryttare-NIU

Satsar du på ridning kan du söka NIU (Nationell idrottsutbildning) inom ridsport, hoppning, dressyr och fälttävlan hos oss på Segragymnasiet. Målet är att du kombinerar din specialidrottsträning och gymnasiestudierna inom ramen för  naturbruksprogrammets hästutbildning ”hästhållning inriktning ridning”.

Du har tillgång till ridlärare/tränare med grenspecifika utbildningar och lång erfarenhet av träning.

Du bör hålla en prestationsnivå på LB/LA i dressyr, 1.10/1.20 m i hoppning eller fälttävlan 100 m. Det finns möjlighet att söka även med dina ponny resultat.

Du har möjlighet att bo på vårt internat och din häst kan få stallplats i våra stallar på Gångvads Gård.

Under utbildningen finns möjlighet att avlägga Svenska Ridsportsförbundets yrkesprov till Diplomerad hästskötare som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden och även möjlighet att söka vidare utbildningar inom branschen.

Vid ev frågor om NIU kontakta Sussie Karlsson.
Tel: 076-119 51 31
E-post: susanne.karlsson@segrag.se

Sista ansökningsdag till NIU är 1/12.

Läs mer om NIU (Nationell idrottsutbildning)

Blanketter

NIU ansökan
Tränarintyg NIU