Internat

Internat & kamratskap

En av våra stora fördelar är att vi kan erbjuda internat för våra elever. Det skapar en alldeles speciell gemenskap och många får vänner för livet. På kvällarna umgås man på Loftet, vår alldeles nyrenoverade internatlokal, där man fikar, kollar på tv, spelar kort och TV-spel eller bara hänger. Gymmet är öppet varje kväll och verkstaden är öppen för mekande med egna fordon vissa kvällar i veckan. Ibland anordnas det olika aktiviteter där vi åker iväg från skolan, som paddling, shoppingturer, biobesök, studiebesök eller går på ishockey. År efter år får vi fina resultat när det gäller tryggheten på vårt internat.

Internatets öppettider

Internatet är öppet från måndag morgon till fredag eftermiddag så man har alltså inte tillgång till sitt internat på helger och lov om inte internatföreståndare eller rektor medgett någon annat. Skoldagen börjar senare på måndagar just för att de som pendlar ska hinna i till skolan god tid. 

Personal

Minst två personal finns alltid på plats måndag- torsdag kväll, från 16:30 till 23:00. Därefter finns det en nattjour som du kan ringa om någonting händer som behöver lösas direkt.

Mat

När man bor på internatet ingår frukost, kvällsmat & kvällsfika. Frukost serveras 7.30- 8.15
Kvällsmat serveras 16.45- 17.30. Kvällsfika serveras på Loftet som ligger ovanpå aula byggnaden.

Vad behöver man ha med sig? 

  • –  Sängkläder – påslakan, lakan, örngott, täcke & kudde 
  • –  Toalettsaker- tandborste, tandkräm, tvål, schampo, handduk, tvättmedel mm 
  • –  Kläder- som passar alla årstider 

På varje internat finns köksgrejor att tillgå som tallrikar, bestick, glas, grytor mm. Internatet ordnar även med toalettpapper och rengöringsmedel till städning. På några av våra internat finns tvättmaskin att tillgå och på de andra internaten får man tillgång till skolans tvättmaskiner. 

Det är endast elever på djurvård som får ta med sig sina hundar på internatet om den har godkänts av skolan. Övriga djur är inte välkomna att bo eller vistas på internatet. På dagtid har man sin hund i hundstallet och på kvällstid om man ska iväg på någon aktivitet får man ha sin hund på rummet.

Olika sorters boende

Vi har sju olika internatbyggnader på Segragymnasiet. På alla internat finns det enkel, dubbel och flerbäddsrum. Alla internat är möblerade och rustade med kök, toalett & dusch. Vissa rum har toalett på rummet. I ett av våra internat är det tillåtet att ha sin hund boende hos sig.

Inackorderingstillägg

Prislista

Boende

Pris

Enkelrum

2240 kr/mån

Enkelrum med egen toalett

3090 kr/mån

Del av dubbelrum

1810 kr/pers

Del av dubbelrum med egen toalett

2440 kr/pers

Rum (>2 personer)

1480 kr/pers

Rum (>2 personer) med egen toalett

2240 kr/pers

Mat

På internatet ingår frukost, kvällsmat och kvällsfika. Detta är inget man kan avboka.

1810 kr/mån

Inackorderingstillägg söker man hos CSN när eleven börjat på skolan. Intyg
ifrån skolan får man när eleven fått tillgång till sitt internatboende.

Hund på internatet

De elever som går på djurvård får ta med sin hund på internatet.
Kostnad 170 kr/månad