De elever som kommer in på vår skola får i början på juli ett välkomstbrev. I brevet står det exakt hur det går till för att ansöka om en plats på internatet. Man kan alltså inte ansöka om en plats innan dess.

Inackorderingstillägg söker man via CSN och inte via kommunen. Detta på grund av skolan är en friskola. Intyg lämnar skolan den dagen du flyttar in och du kan inte söka något bidrag innan dess.

Det finns möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet, då öppnas en rad möjligheter till fortsatta studier.

Om du går i årskurs 9 och är nyfiken på hur en vanlig skoldag ser ut på Segragymnasiet är du välkommen att “skugga” en dag. Kolla med din skola vilken dag som är mest lämplig och kontakta därefter våra ansvariga för skuggning inom på respektive inriktning och boka in en dag.

Skuggningsansvarig inriktning hästhållning med profilerna ridning och NIU:   sussie@segrag.se
Skuggningsansvarig inriktning djurvård med profilerna djursjukvård och hund:   anna.nilsson@segrag.se
Skuggningsansvarig inriktning lantbruk med profilerna lantbruksdjur och entreprenad:   dan@segrag.se

Lantbruk, hästhållning och djurvård med möjlighet att läsa högskoleförberedande ämne som krävs för att få allmän behörighet till högskolan.

Hos oss kan du som har egen häst fördelaktigt inackordera den under din utbildningstid. Vi har ansvarig personal och eleverna hjälper varandra med skötsel på kvällar och helger.

När det gäller hundar så får elever gärna ha med sig egen hund. Antagna elevers hundar genomgår ett hanteringstest för att se om de är lämpliga att delta i undervisningen. Har du frågor kring vilka raser som kan vara lämpliga, så hör gärna av dig till våra hundlärare.

Skollunchen är en av dagens höjdpunkter som man äter på skolan. Vi har egna kockar som tillagar maten på plats med lokala råvaror.

Vi har drygt 120 elever på skolan och vi har relativt små klasser på ungefär 16 elever i varje klass.