Varför Segragymnasiet?

Fokus på anställningsbarhet

Under tre års utbildning kommer fokus hela tiden ligga på att du skall vara så väl förberedd att du kan gå direkt ut och jobba med det som just du är mest intresserad av. Med personal som har rätt behörigheter och en gedigen erfarenhet inom respektive branscher får du en modern utbildning som grundar sig i tradition och innovation.

Nära samarbete med branschen

Vi arbetar nära den gröna näringen och vi samarbetar med både stora aktörer och små enmansföretagare för att visa på bredden gällande arbetssätt och framtida yrkesval. Vi finner hela tiden nya sätt att utveckla vår verksamhet så att den är uppdaterad med det senaste inom respektive näring när det gäller forskning, teknik och praktiskt arbete. Oavsett inriktning så ges du möjlighet att ta flera olika behörigheter och certifikat som gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden.

Vidareutbildning – en självklar möjlighet

Vi har många elever som siktar på att utbilda sig inom Lantbruk, Häst och Hund. För dig som vill läsa vidare på högskola erbjuder vi naturligtvis möjligheten att läsa in allmän högskolebehörighet samtidigt som du får en unik chans att omsätta teori till praktik under dina tre år på Segra. Oavsett vilken väg du går i framtiden kommer du har ett försprång när det gäller de praktiska delarna av ditt drömyrke!

Gemenskap på skolan och internatet

När skolan tar slut tar internatlivet vid. Här får du möjlighet att knyta vänskapsband som håller livet ut, och vår personal ser till att du får en meningsfull fritid under din tid på Segra. På kvällarna så umgås man i skolans fritidslokaler där det finns möjlighet att fika, spela biljard och pingis, kolla på film eller sport. Ibland anordnas gemensamma aktiviteter som bowling, buggkurser, kanotpaddling eller så åker vi och står i klacken när Rögle spelar. Vi får år efter år fantastiskt fina siffror gällande trygghet och ordning på våra internat, vilket naturligtvis grundar sig i respekt och relationsbyggande mellan internatpersonal och eleverna.

En skola med möjlighet att utvecklas

Med egna lokaler och den praktiska verksamheten runt knuten har vi möjlighet att utveckla skolan kontinuerligt – nu senast med ett nytt ridhus och ett nytt skolgym. Segragymnasiet fokuserar på att återinvestera ekonomiska resurser i verksamheten för att fortsatt kunna erbjuda våra elever en unik upplevelse under sina tre år här på Segra.